WordPress bejegyzés típsok
Alapozó
A WordPress számos tartalom típussal rendelkezik, amelyeket Poszt típusoknak nevezünk. Kezdésnek ebből szeretnénk kimeleni azokat, amiket alapjaiban tartalmazza a WordPress, amelyeket az adatbázisban közvetlenül a wp_posts tábla alatt található. Beszéljünk át néhány fontosabb típust: Bejegyzések (posts) A bejegyzések a blog funkció alapja, emellett az RSS hírcsatornához is szoktunk használni. A bejegyzések alapjaiban időrendi sorrendbe jelennek meg. Oldalak (page) Az oldalak a bejegyzésektől már eltérő tulajdonságokkal rendelkezik, például, hogy nincs időrendbeni megjelenítése. Ellenben viszont kialakítható struktúrálisan (Szülő rendszer), tehát egymáshoz rendelhetőek az oldalak. A hagyományos értelembe véve, az oldalaknak nem lehet sem kategóriát, sem címkét (tag) hozzáadni, szemben a bejegyzésekkel. Csatolmányok (attachments) A csatolmányok szintén egyfajta poszt típus. Ezek tárolják azon média elemeket amiket feltöltöttünk a WordPress rendszerünkbe. Nem kizárólag csak a média elemeket tartalmazzák, hanem használatba veszik a wp_postmeta táblát is az adatbázisból. Revíziók (revisions) A revíziók egy különleges poszt típus, mivel ezek más bejegyzés típus előzményeit tartalmazzák. Ezeket közvetlenül nem tudjuk szerkeszteni, viszont bármikor visszatölthetjük, amit aztán ismét tudunk szerkeszteni. A többi poszt típussal együtt az adatbázisban a wp_posts táblában tárolódik. Egyedi Css (Custom Css) Az egyedi Css egy olyan poszt típus ami téma specifikus. A Megjelenés - Testreszabás - További Css menüpontban érhető el. Minden témának meglehet adni a saját további Css kiegészítő paramétereit, viszont, mindig csak az aktuális téma kódjai lesznek érvényesek. Most, hogy az alapokon túlvagyunk, elérkeztünk az egyedi bejegyzéstípusokhoz. Az bár tény, hogy így is számos lehetőség áll rendelkezésre a WordPress rendszeren belül, sokszor felmerülnek olyan eshetőségek, amikor ezek nem elegendőek. Ilyenkor van szükség arra, hogy létrehozzuk a sajátunkat.
// Our custom post type function function create_posttype() { register_post_type( 'movies', // CPT Options array( 'labels' => array( 'name' => __( 'Movies' ), 'singular_name' => __( 'Movie' ) ), 'public' => true, 'has_archive' => true, 'rewrite' => array('slug' => 'movies'), 'show_in_rest' => true, ) ); } // Hooking up our function to theme setup add_action( 'init', 'create_posttype' );
Hogy hozzunk létre egyedi bejegyzés típust?
A WordPressen belül többféle lehetőség áll rendelkezésre, hogy létrehozzuk a saját bejegyzés típusunkat. Ezt megtehetjük bővítménnyel, vagy anélkül. A cikkben plugin  segítségével fogjuk létrehozni. Amennyiben szeretnéd megtudni, ez miként lehetséges bővítmény segítége nélkül, úgy javasoljuk az alábbi cikkünket:
JetEngine
Egyedi bejegyzéstípus létrehozása

Minden jog fenntartva © 2020. | onlinevagyok | IndieCreatorz